De la bun inceput vreau să clarificăm faptul că acest articol nu trebuie interpretat ca ' ar trebui să imi editez fotografiile ? ' ci, exact cum spune titlul ' de ce trebuie să imi editez fotografiile? '.
Acest articol se adreseaza tuturor celor cărora le place să fotografieze si să isi urce fotografiile in mediul online, dar nu numai.

1. Adevarul despre editarea foto este că atata vreme cât nu faceți fotografii în format .RAW (fotografii brute), orice fotografie veți face va fi editată. Da, va fi editată, iar atâta vreme caât voi nu vreți să vă puneți amprenta pe ea, va fi editată de softul telefonulu/camerei/aparatului.

2. Vei avea a doua șansă să faci poza pe care o vrei. Ai șters vreodată o poză pentru că avea mult prea multă lumina? Sau din contră, mult prea puțină? Sau pentru că diferența între culorile percepute de ochiul tău și camera telefonului/aparatului era mult prea mare? Încearcă data viitoare să editezi imaginile în loc să le ștergi, pentru că nu știi niciodata ce poti salva.

    3. Ca să te poți diferenția de restul 1.7 miliarde de utilizatori zilnici de Facebook care adaugă poze. Editând fotografiile pe care le faci poți spune povestea pe care ai vrut să o imortalizezi de la bun început.

4. Editarea foto este un pas destul de hotărât de a spune ” acesta este stilul meu ”. Revenind la punctul anterior, la finalul zilei vrei să te diferențiezi de ceilalți 1.7 miliarde de utilizatori zilnici ai platformei și să îți dezvolți propriul stil ca o extensie a personalității tale.
Ca și exemplu, avem aceeași imagine înainte și dupa procesare.